Presse

Kongsdal Gods skal efter 185 år finde nye ejere


Det historiske og eventyrlige gods fra 1100-tallet, med den karakteristiske voldgrav omkring ligger syd for Holbæk og er i dag en moderne land- og skovbrugsvirksomhed med mange selvstændige boliger og store arealer til jagt. Nu er familien Estrup i gang med at finde nye ejere til Kongsdal Gods.


Kongsdal Gods var oprindeligt en del af biskop Absalons arvegods. Han skænkede det i 1180 til Sorø Kloster, som opførte en ladegård på stedet.


Sidst i 1200-tallet var gården, der den gang hed Tygestrup, ejet af den berømte og berygtede Marsk Stig Andersen, som i 1286 blev dømt for mordet på kong Erik Klipping i Finderup Lade. Som følge af dommen fik han frataget sin jord, men ved et forlig i 1309 blev Tygestrup givet tilbage til sønnen Anders Stigsøn. Dennes søn, Stig Andersen, tog dog også del i et fejlslagent oprør, denne gang mod kong Valdemar Atterdag, og i 1361 måtte han skænke Tygestrup til Antvorskov Kloster for at opnå tilgivelse for sine synder.


Siden er godset blevet udvidet over de mange hundrede år. Kong Frederik den 2. videregav godset til Peder Reedtz efterfulgt af Kong Frederik den 3., der ændrede navnet fra Tygestrup til Kongsdal. I 1835 købte Etatsråd Hector Frederik Estrup Kongsdal Gods, som den første generation af ejere i Estrupfamilien.


”Min familie har igennem mange generationer været tilknyttet lokalområdet, som vi altid har været glade for at være en del af. Men nu er det tid til, at Kongsdal skal have nyt blod, så det kan drives videre som land- og skovbrugsvirksomhed. Vores børn er i fuld gang med studier og karrierer inden for andre områder end landbrug, og derfor er de ikke interesserede i at drive Kongsdal videre, hvilket vi har fuld forståelse for. Så selvom det er et stort skridt at sætte ejendommen til salg, glæder vi os alle til vores fremtidige liv,” siger Hans Iakob Estrup, der allerede da han overtog godset efter sin far drøftede muligheden.


”Da jeg i sin tid overtog Kongsdal Gods, sagde min far, at hvis jeg en dag ønskede at fokusere på noget andet end at drive land- og skovbrug, skulle jeg sælge godset. Det blev til mange vidunderlige år, men nu er det blevet tid til et nyt kapitel,” siger Hans Iakob Estrup.


Hovedbygningen på Kongsdal Gods har i de senere år gennemgået betydelige moderniseringer og fremstår i dag som et klassisk, moderne gods på godt 800 ha landbrug, skov, udlejning af boliger og jagt.


Hans Iakob Estrup har gennem årene været direktør i en række store virksomheder og er i dag direktør i Transearch International Denmark og hans hustru Suzanne Estrup er advokat, og driver advokatvirksomhed i København.


Yderligere oplysninger


Kommunikationsrådgiver Peter Djurup på telefon 27 83 46 03 eller email peter@djurup.com

Find os


Kongsdalvej 5a,


4440 Mørkøv


55°37′3″N 11°33′5″E

Kontakt

 

Godskontoret

kontor@kongsdal.dk


 

 

Virksomhedsinformation


Kongsdal Gods

CVR Nr: 96055951

4440 MørkøvCopyright @ All Rights Reserved